Archívum » 2022
2022. 06. szám
A tartalomból:
A fenntarthatóság értelmezése, annak komplex elméleti háttere
•
A vidékfejlesztés helye és szerepe a fejlesztéspolitikában
•
A magyar élelmiszerlánc mikrovállalkozásainak elemzése a koronavírus által okozott fogyasztói trendváltozásra adott válaszuk alapján
•
Szükség van az agrárium megbecsülésére! – Összefoglaló a 60. közgazdász vándorgyűlés élelmiszer-ellátás biztonságával foglalkozó szekció munkájáról
•
In memoriam Fogarassy Csaba
•
In memoriam Szabó Gábor
2022. 05. szám
A tartalomból:
A technológiai fejlődés hozzájárulása a fenntarthatósághoz az agrárgazdaságban
•
A versenyképesség vállalati dimenziójának elméleti háttere a mezőgazdaságban
•
Kihívások: Az Európai zöld megállapodás hatása a körforgásos bioökonómiára az EU-ban
•
A magyar dinnyefogyasztói magatartás jellemzői
•
Az agrárszakember-képzés az élelmiszerlánc biztonságáért
2022. 04. szám
A tartalomból:
Élet és tudomány: az agrárközgazdasági kutatás időszerű kérdései az MTA újjáválasztott Agrárközgazdasági Bizottságának nézőpontjából
•
A fenntartható energiagazdálkodás szociális dimenziói
•
A magyar élelmiszerek megítélése és vásárlása a koronavírus-járvány hatására - generációs különbségek
•
A magyar pálinkaágazat – a bérfőzdék és a kereskedelmi főzdék összehasonlító elemzése
•
Karcagi őszibúza fajták nemesítése, piaci lehetőségeik
•
A Studies in Agricultural Economics folyóirat nemzetközi sikere
•
Építőipari kihívások az agráriumban – AgrárKlub 2022. május 5.
2022. 03. szám
A tartalomból:
100 éves a gödöllői egyetem Üzemtani Tanszéke
•
A növényi alapú húsimitátumok fogyasztói preferenciáinak vizsgálata Magyarországon
•
A Homokhátságon gazdálkodó néhány állattenyésztő gazdaság kilátásai, nehézségei
•
Vidéki háztartások a körforgásos gazdaság megvalósulásáért – A háztartási hulladékok kezelése és a környezettudatos vásárlási döntések vizsgálata Sopronban és környékén
•
Az EU klíma- és környezetvédelmi céljaiból adódó kihívások és ezek hatásai a magyar agrárgazdaságra – Európai Zöld Megállapodás
•
Szabad a pálya a kiskérődzők előtt - Összefoglaló az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának 2022. május 3-ai rendezvényéről
2022. 02. szám
A tartalomból:
Ágazati koncentráció az élelmiszerlánc mentén Magyarországon
•
Fedezeti pont alkalmazási lehetőségei a tejtermelésben
•
A paradicsom és az uborka versenyhelyzetének értékelése az Európai Unióban
•
Mire jó egy fás legelő? – Esettanulmányok a Dél-Dunántúlról
•
Az „agribashing” megjelenése Franciaországban
•
Uganda agrárkereskedelmi versenyképességének vizsgálata, különös tekintettel a kávékereskedelemre
•
KSH Agrárcensus 2020 - AgrárKlub 2022. február 15.
2022. 01. szám
A tartalomból:
A generációváltás akadályai és ösztönzői a magyar mezőgazdaságban
•
A Covid–19-járvány hatásainak vizsgálata a nemteljesítő hitelek trendjére
•
Kelet-közép-európai növénytermesztő gazdaságok hatékonyságvizsgálata
•
A fenntartható élelmiszer-fogyasztás szociális reprezentációja Veszprém megyében
•
Mérföldkő az új Közös Agrárpolitika – AgrárKlub, 2021. december 15.
•
Mi várható 2022-ben a magyar agrárgazdaságban? – Összefoglaló az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának 2022. évi évnyitó rendezvényéről