Archívum » 2015

2015. 03. szám

A tartalomból:
A természeti erőforrások fenntarthatósága: mi van, ha nincs?A jóllét magyarországi indikátorrendszerének elméleti alapjaiInnováció a szakképzésben, hatása az agrárszakképzésre • Az agrárszakképzésben: Szakmai innováció a gyakorlati oktatás és a termelés megteremtése érdekében • A nagygazdaságokban: „Minden falat magyar” – innovációval • A közepes gazdaságokban: Agrárinnováció a SOLUM Mezőgazdasági Részvénytársaságnál • A kisgazdaságokban: A Zöldség Farm 2008 Kft. bemutatása • Az élelmiszer-előállításban: Példák az innovációra a Soós Tészta Kft. gyakorlatából • Az élelmiszer-kereskedelemben: Példa az innovációra a Coop gyakorlatából • Jámbor Attila – Mizik Tamás (szerk.): Bevezetés a Közös Agrárpolitikába – könyvismertetés • A Gazdálkodás 2014. évi nívódíjainak átadása

» A teljes tartalomjegyzék megtekintése

2015. 01. szám

A tartalomból:
A kis (családi) gazdaságok helyzete az Európai Unióban A világ hústermelésének, kereskedelmének és fogyasztásának tendenciáiAz uniós intervenciós árszabályozás vizsgálata a hazai gabonapiaconHatékonyság és integráció a magyar mezőgazdaságban – Gondolatok Mészáros Sándor – Szabó Gábor vitaírásáhozGondolatok a termőföldről • Romány Pál köszöntése • A tudásátadás és gyarapítás szolgája: Nemessályi Zsolt • Könyv a „nemzet agrármérnökéről”: Izinger Pál életútja. Az uradalmak világából a XXI. századba • Burgerné Gimes Anna: Előadásaim

» A teljes tartalomjegyzék megtekintése