Archívum » 2022

2022. 03. szám
A tartalomból:
100 éves a gödöllői egyetem Üzemtani Tanszéke
•
A növényi alapú húsimitátumok fogyasztói preferenciáinak vizsgálata Magyarországon
•
A Homokhátságon gazdálkodó néhány állattenyésztő gazdaság kilátásai, nehézségei
•
Vidéki háztartások a körforgásos gazdaság megvalósulásáért – A háztartási hulladékok kezelése és a környezettudatos vásárlási döntések vizsgálata Sopronban és környékén
•
Az EU klíma- és környezetvédelmi céljaiból adódó kihívások és ezek hatásai a magyar agrárgazdaságra – Európai Zöld Megállapodás
•
Szabad a pálya a kiskérődzők előtt - Összefoglaló az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának 2022. május 3-ai rendezvényéről

2022. 02. szám
A tartalomból:
Ágazati koncentráció az élelmiszerlánc mentén Magyarországon
•
Fedezeti pont alkalmazási lehetőségei a tejtermelésben
•
A paradicsom és az uborka versenyhelyzetének értékelése az Európai Unióban
•
Mire jó egy fás legelő? – Esettanulmányok a Dél-Dunántúlról
•
Az „agribashing” megjelenése Franciaországban
•
Uganda agrárkereskedelmi versenyképességének vizsgálata, különös tekintettel a kávékereskedelemre
•
KSH Agrárcensus 2020 - AgrárKlub 2022. február 15.

2022. 01. szám
A tartalomból:
A generációváltás akadályai és ösztönzői a magyar mezőgazdaságban
•
A Covid–19-járvány hatásainak vizsgálata a nemteljesítő hitelek trendjére
•
Kelet-közép-európai növénytermesztő gazdaságok hatékonyságvizsgálata
•
A fenntartható élelmiszer-fogyasztás szociális reprezentációja Veszprém megyében
•
Mérföldkő az új Közös Agrárpolitika – AgrárKlub, 2021. december 15.
•
Mi várható 2022-ben a magyar agrárgazdaságban? – Összefoglaló az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának 2022. évi évnyitó rendezvényéről